Javnu ustanovu Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Prijestonici Cetinje, danas je posjetio novoizabrani saziv Savjeta mladih Prijestonice, i tom prilikom uručio vrijedan edukativni materijal za sprovođenje edukativnih aktivnosti sa korisnicima Centra.

U upriličenoj posjeti članovi su se upoznali sa korisnicima, načinom rada i funkcionisanjem Centra i izrazili volju i spremnost, da budu dio volonterskog tima Dnevnog centra Cetinje, i daju svoju podršku kako u svakodnevnom sprovođenju aktivnosti sa korisnicima, tako i prilikom organizovanja raznih drugih programa.

S obzirom da je Savjet mladih instrument unapređenja omladinske politike uopšte, svojim djelovanjem, svakako da će doprinijeti unapređenju i polažaja mladih sa smetnjama i teškoćama u razvoju na nivou grada.

U duhu obilježavanja prve sedmica oktobra, „Nedjelja djeteta“ sem posjete Savjeta mladih Prijestonice, Dnevni centar će tokom sedmice posjetiti i učenici i profesori srednje likovne škole „Petar Lubarda“ koji će zajedno sa korisnicima realizovati jednu kreativno likovnu radionicu, i na taj način uljepšati dnevni boravak naših korisnika, igrom boja i pokreta.

POGLEDAJTE ALBUM