Povodom obilježavanja godišnjice rada JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Prijestonice Cetinje, organizovala je tokom novembra mjeseca, niz aktivnosti za svoje korisnike i osoblje.

Naime, Dnevni centar na Cetinju  zvanično je otvoren 12 novembra prošle godine i počeo je sa radom krajem novembra mjeseca iste godine.

U svijetlu obilježavanja svog prvog rođendana, tokom navedenog mjeseca, realizovano je korpus edukativno-zabavnih i rekreativnih aktivnosti u kojima su zajednički uživali korisnici i osoblje pomenutog Centra.

Sem posjete Konjičkom klubu „Budućnost“ u Podgorici, gdje se sprovode tretmani hiporehabilitacije za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju, prilikom čega je odrađen hiporehabilitacioni tretman za korisnike Centra, realizovana je  i posjeta Duhovnom centru u Sukurićima, u okviru koje su se predstavnici Centra upoznali sa sadržajem i kvalitetom postojećih usluga, i tom prilikom inicirali dalju saradnju.

Takođe, u saradnji sa Sekretarijatom za socijalnu politiku i mlade Prijestronice Cetinje i Košarkaškim klubom “Lovćen” organizovan je Dan sportskog druženja, u prostoru Sportskog centra gdje košarkaški tim redovno održava treninge. U okviru sportskog druženja korisnici su sa članovima KK “Lovćen“ uzivali u demonstriranju pravila košarkaške igre, koje su podrazumijevale dinamične igre na košu, kao i igre bacanja slobodnih udaraca i druge varijacije. Tom prilikom korisnicima Centra od strane kluba, uručeni su prigodni pokloni ( majice sa loogom i natpisom pomenutog kluba).

Na dan samog rođendana Centra, korisnici i osoblje Dnevnog centra, častili su se „slatkim zalogajima“ rođendanske torte. Kroz druženje i zabavu, u prostoru Dnevnog centra, zajedno su pripremali kafu, čaj i sokove, i na taj način takođe, zajedno učili i unapređivali vještine osposobljavanja za samostalnost u aktivnostima dnevnog života. U smjeru podrške godišnjici rada  Rotari kluba iz Bara, posjetio je Dnevni centar Cetinje i tom prilikom, uručio takozvanu, “vitaminsku donaciju“ korisnicima Centra.

U čast godišnjice postojanja i podrške daljem radu Dnevnom centru Cetinje poklonjena je Monografija-“Crna Gora, Feniks u očima kolekcionara 1851-1920 godine”. Monografiju je poklonio naš sugrađanina, gospodin Branislav Borilović, koji je bio saradnik na ovom projektu.

Svim ovim aktivnostima, koje su se svakako odvijale, uz redovne programske aktivnosti tokom cijele godine, a podrazumijevale su posjete, druženja, igru i zabavu, Dnevni centar je nastojao da potvrdi uspješnost svoje misije postojanja, tj.da svoje korisnike učini sretnim i zadovoljnim, aktivno ih uključi u život zajednice , kako bi bili dio naše svakodnevnice.