Povodom puštanja u rad senzorne sobe, Dneni centar Cetinje su posjetili ministarka rada i socijalnog staranja, gđa Zorica Kovačević, gradonačelnik Prijestonice g-din, Aleksandar Bogdanović i predsjednik Skupštine Prijestonice  g-din, Jovan Martinović sa svojim saradnicima.

Tom prilikom prisutni su obišli Centar , korisnike i upoznali se sa svim bitnim karakteristikama rada Centra. Takođe, svi prisutni su bili i informisani sa ostvarenim rezultatima projekta u okviru kampanje “Budi odgovoran”.

Dobijenom podrškom u okviru navedene kampanje,” Budi odgovoran” u iznosu od 20.300 eura, Dnevni centar Cetinje  unaprijedio je polje svog djelovanja, dodatno ga osavremenio i podigao na još kvalitetnijem nivou.

Konkretno, od sredstava kampanje urađeno je sljedeće:
Adaptacija unutrašnjeg dijela prostora Centra namijenjenog za senzornu sobu i opremanje iste. Senzorna soba je prostor gdje će sprovoditi senzorno integrativna terapija sa svim korisnicima Centra. Opremljena je različitom opremom, za vestibularnu, taktilnu, auditivnu,vizuelnu stimulaciju čula, proizvodima britanske kompanije Rompa. Terapijski rad koji će se sprovoditi u senzornoj sobi pomagaće pravilnom razvoju doživljaja spoljašnjeg svijeta, kontroli agresije ,uvodjenja djeteta u stanje relaksacije, napredak u koncentraciji, pažnji  učenju i komunikaciji, što doprinosi boljem uključivanju u kolektivni boravak u Dnevnom centru Cetinje. U cilju sprovođenja kvalitetnog terapeutskog tretmana, jedan član stručnog tima pohađaće obuku senzorne integracije u Zagrebu.

Takođe, izvršena je rekonstrukcija prostora u potkrovlju objekta , u cilju prilagođavanja potrebama rada.
Izrađena je i montirana nadstrešnica na ulaznom dijelu objekta, iznad prostora za kretanje teže pokretljivih lica( lica u kolicima), kao i nadstrešnica iznad kombi vozila, što je naročito bitno u određenim vremenskim periodima godine.
Izvršena je izrada web sajta, a u cilju promocije, informisanosti javnosti i transparentnosti rada samog pružaoca usluge.

Obavljena je nabavka nedostajućih aparata i mobilijara za rad kao što su: aparati bijele tehnike, (mašina za sušenje veša, mašina za pranje suđa) klima uređaji, sterilizator za prečišćavanje vazduha, posuđe prema HASAP standardima, nedostajući mobilijar za održavanje objekta, uniforma za osoblje i jedan ležaj.

Iz svega navedenog, možemo zaključiti da projektne investicije, podržane putem kampanje “Budi odgovoran”, umnogome su oplemenile i unaprijedile svakodnevno funkcionisanje ovog servisa i uslove boravka korisnika u njemu.