Ambasada Japana u Crnoj Gori dodijelila je donaciju Centru za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom u Prijestonici koja je podrazumijevala specijalno vozilo sa rampom vrijednosti34.408 eura.

Tokom svečanosti, gradonačelnik Aleksandar Bogdanović istakao je da će donacija u vidu specijalnog vozila dodatno osavremeniti i poboljšati rad te javne ustanove.

-Iz tog razloga, novu donaciju Japana, ovog puta usmjerenu ka našem Dnevnom centru za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, prevashodno vidimo kao očuvanje jednog dobrog kontinuiteta – zahvaljujući kojem je naš grad dobio mnogo.
Uz pomenuto, želim naglasiti i važnost nabavke vozila koje će optimalno servisirati potrebe korisnika našeg Dnevnog centra – što će ujedno osavremeniti i poboljšati rad tog gradskog preduzeća – naglasio je on.

Ambasador Japana u Crnoj Gori Đuići Takahara uručio je donaciju istakavši zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Prijestonicom Cetinje.

Inače, riječ je o donaciji realizovanoj kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Crnoj Gori, a Dnevni centar će ovim vozilom unaprijediti tehničke uslove za rad i osavremeniti postojeći vozni park.