Proteklog mjeseca ostvaren je važan doprinos radu JU Centar za Dnevni boravak Cetinje. Naime, Centar je obogatio servis podrške nabavkom specijalizovanog kombi vozila u iznosu od 34.408 eura. Novo kombi vozilo posjeduje hidrauličnu rampu, čime je prilagođeno i prevozu osoba sa tjelesnim invaliditetom. Nabavkom specijalizovanog kombi vozila korisnicima Centra obezbijeđen je bezbjedan i komforan prevoz, kao i mogućnost kvalitetnijeg angažovanja u aktivnostima namijenjenim socijalnoj inkluziji i integraciji (posjete raznim institucijama, kulturno – istorijskim znamenotistima, turističkim atrakcijama i kulturno – zabavnim manifestacijama na teritoriji lokalne zajednice i šire).

Kombi vozilo obijezbijeđeno je u okviru POPOS programa Ambasade Vlade Japana, u okviru kojeg je Centar
aplicirao projektnom idejom sa pomenutom namjenom juna 2015. godine. Sredstva za nabavku vozila odobrena su novembra 2016. godine, kada je potpisan ugovor predstavika Ambasade Japana i JU Centar za dnevni boravak Cetinje. Uključujući ovaj grant, cjelokupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Crnoj Gori od 1998. godine iznosi oko 2,5 miliona eura.

Vrijednom donacijom Ambasade Japana, JU Centar za dnevni boravak Cetinje, cjelokopnom infrastrukturom na svim nivoima, nastavlja svoj razvoj ka jednom od najsavremenije opremljenih servisa ovog tipa na teritoriji Crne Gore, kao i regiona.

POGLEDAJTE ALBUM