Vlada Japana donirala je JU Centru za dnevni boravak djece i omladine sa smetnjama u razvoju specijalno kombi vozilo prilagođeno potrebama korisnika. Donacija je realizovana kroz projekat za osnovne potrebe stanovništva u Crnoj Gori a rezultat je, između ostalih, i bolji uslovi rada.

Zahvaljujući se u ime Prijestonice Cetinje, gradonačelnik Aleksandar Bogdanović je kazao da Prijestonica u Vladi Japana ima pouzdanog partnera.

Donacijom vrijednom oko 35 hiljada eura značajno unapređujemo rad ove ustanove i mogu slobodno da kažem da imamo zaista pouzdanog partnera u Vladi Japana. Ovo nije prva donacija koja je uručena Prijestonici i drugim ustanovama na teritoriji grada. Mi smo u proteklom četvorogodišnjem periodu imali nekoliko donacija i zaista smo im zahvalni na tome. Nedavno smo imali jednu donaciju preduzeću “Vodovod i kanalizacija“ u vrijednosti od 90 hiljada eura, kao i donaciju vrtiću “Zagorka Ivanović“ u iznosu od 90 hiljada eura, te donaciju za opremanje enterijera najstarije obrazovne ustanove u Crnoj Gori, Osnovne škole “Njegoš“. Siguran sam da na ovome neće ostati, da je ovo jedan snažan podsticaj za unapređenje te saradnje i zaista sam zahvalan Ambasadi Japana, gospodinu Jamatu i njegovim saradnicima na podršci i svim benefitima koje nam Vlada Japana pruža, a pružaće siguran sam i u narednom periodu – kazao je Bogdanović.

Prvi sekretar Ambasade Japana Masajoši Jamato kazao je kako je zadovoljan što je japanska vlada pomogla da se realizuje projekat koji je omogućio bolji transport korisnicima centra.

Dozvolite mi da izrazim zahvalnost Prijestonici Cetinje na njihovim naporima na poboljšanju nivoa socijalne zaštite na lokalnom nivou, ali i osoblju centra i svima koji su učestvovali u plodonosnoj realizaciji ovog projekta. Ovim projektom obezbijeđeno je skoro 35 hiljada eura za nabavku kombi vozila sa nadogradnjom za invalidska kolica. Vrlo mi je drago što je Vlada Japana bila u prilici da pruži ovu podršku, da bi se obezbijedio bezbjedniji i bolji transport za korisnike. Raduje me što vidim da su korisnici značajno mobilniji i aktivniji nakon uspješne realizacije ovog projekta. Vlada Japana nastaviće da pruža podršku u korist svih građana Crne Gore i nadam se da će dobri odnosi u korist naše dvije zemlje biti još bolji u budućnosti – istakao je Jamato.

Direktor centra Božidar P. Drecun je kazao da se radi o modernom vozilu sa hidrauličnom rampom i liftom, čime će se korisnici centra bezbjednije prevoziti. On je kazao da vjeruje da ovaj čin predstavlja korak naprijed u saradnji sa partnerima Japana, a iznad svega u afirmaciji dobročinstva i humanitarnog rada, kao primjer koji treba slijediti.

POGLEDAJTE ALBUM