Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju Cetinje slavi svoj jubilej, povodom koga je na konkursu „Rastimo zajedno: Decenija podrške i ljubavi!“ izabrano pobjedničko grafičko rješenje koje simbolizuje progres koji je postignut tokom njihove decenije inkluzije i podrške.

Najbolji među pristiglim kreativnim rješenjima, po ocjeni stručnog žirija, rad je studenta Ivana Roganovića sa Cetinja, čije su profesionalno usmjerenje dizajn i multimedija.

Pobjednički rad, Foto: Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju Cetinje

Pobjednik konkursa ističe da u kreiranju ambijenta koji će značiti jednake šanse podrška institucija krucijalna, ali da je iskrena namjera svakog pojedinca da pruži nesebičnu podršku jednako važna.

„Vjerujem da je inkluzija zadatak svih nas. Zbog toga moj rad prikazuje grupu ljudi koja je povezana, koja daje ono najbolje od sebe i svojim bojama čini život boljim i ljepšim. Želio sam da pošaljem poruku da je, u životima djece i mladih sa smetnjama u razvoju, baš kao što je to tako u slučaju svih nas, zajedništvo najvažnije. Tada možemo da pobijedimo sve prepreke“, kazao je Roganović.

Iz Dnevnog centra su pojasnili da su željeli da uključe zajednicu u svoj jubilej, ali i u zajedničku poruku da je potpuna inkluzija moguća jedino ako se uključimo svi.

„Naša namjera je bila da dobijemo kreativno rjješenje koje će predstavljati sliku podrške i biti dio slagalice u širenju svijesti o važnosti podrške djeci i mladima sa smetnjama u razvoju. Smatramo da je pobjednički rad na pravi način prikazao ono što je suština teme našeg jubileja i ovog konkursa -„Rastimo zajedno: Decenija podrške i ljubavi“, rekao je Božidar P. Drecun, direktor Dnevnog centra na Cetinju.

Konkurs na temu „Rastimo zajedno: Decenija podrške i ljubavi!“ zavšen je 10. oktobra 2023. godine, a autor najboljeg rada biće nagrađen novčanom nagradom u iznosu od 500 eura. Nagrada će biti uručena na svečanom događaju povodom jubileja Dnevnog centra u novembru.

POGLEDAJTE ALBUM
POGLEDAJTE VIDEO