Oko šest i po hiljada eura donirano je dnevnim centrima u Beranama, Cetinju, Mojkovcu i Igalu, a novac je prikupljen na Svetosavskom balu koji je sa saradnicima organizovao doktor Dejan Maraš početkom godine u Londonu. 

Predstavnik Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Cetinje, Božidar P. Drecun, zahvalio se doktoru Marašu na vrijednoj donaciji, navodeći da je ta ustanova moderna i savremena sa velikim brojem servisa.

„Ova donacija će biti od velike koristi našem Centru, posebno imajući u vidu da do kraja godine otvaramo još dva nova servisa, a to je kabinet za asistivnu tehnologiju i montesori kabinet, tako da sam siguran da je doktor Maraš napravio pravi izbor kada je odlučio da donaciju uruči Dnevnom Centru Cetinje. Zato još jednom- veliko hvala“, poručio je Drecun.

I predstavnica Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Mojkovac, Dragica Živković, zahvalila se donatoru i saradnicima što su novčana sredstva prikupljena na humanitarnoj akciji, opredijelili za nabavku opreme za dnevne centre.

„Nabavka opreme će u velikoj mjeri doprinijeti unapređenju kvaliteta naših usluga i biti od velikog značaja za naše ustanove. Dnevni centar Mojkovac planira da, od ovoga novca, nabavi tehniku i IT opremu koja nam je u ovom trenutku zaista neophodna s obzirom da se svi suočavamo sa neizvjesnošću koju nam donosi koronavirus, koji nas je u proteklom periodu uslovio da u jednom momentu sa našim korisnicima komuniciramo online, što je bilo veliki izazov. Zato će nam ova oprema biti od velikog značaja“, kazala je Živković.

Predstavnik Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Berane Miloš Brakočević, rekao je da je pomoć dobrodošla i zahvalio članovima organizacionog odbora Svetosavskog bala, koji je održan u Londonu.

Donator dr Dejan Maraš, pojasnio je da je Svetosavski bal u Londonu februara ove godine održan sa ciljem prikupljanja pomoći za djecu sa smetnjama u razvoju.

„Mi smo tada prikupili oko 13 hiljada funti i 50 odsto sredstava je otišlo u Crnu Goru, a 50 odsto na Kosovo za siromašnu djecu. Izuzetno mi je zadovoljstvo da sa skromnom donacijom podržimo vaš veliki trud i humanitarni posao. Jer raditi sa djecom sa smetnjama u razvoju je nešto što iziskuje ne samo kvalitet već i sve one ljudske vrline zbog čega je taj poziv uzvišen“, rekao je Maraš.

U svakom društvu, kako je kazao, dijete treba da je na prvom mjestu, a onima koji djeci pružaju nesebičnu pomoć poželio je mnogo uspjeha u plemenitom radu.

„Želim da kažem da je naša mala, skromna pomoć od srca i nadam se da će biti još prilika da opet pomognemo. Kao što vidite svijet je pogođen koronavirusom i naredne godine nismo u mogućnosti da organizujemo bal, ali se nadam da ćemo moći 2022,“ zaključio je Maraš.